2014. július 29., kedd

Attack on Titan #4 - Eren

Eren a GSC első tervén
Azt hiszem elérkeztünk az utolsó (dehogyis :D) AoT-os poszthoz. Olyan sokat írtam róluk az elmúlt hetekben, hogy már én is rosszul vagyok :Đ (Aggódni nincs miért, még mindig aktuális kedvenc.) Természetesen lesz még róluk szó, de most jegelem a témát. 
Eren 1/8 - GSC
Szóval utoljára a legfontosabb szereplő maradt, Eren. Sokáig nézegettem az előfestett (most komolyan, ezt hogy mondják magyarul?) figurákat, és ezt a négyet választottam ki (plusz egy garage kits kiadást is ^..^)



Most már többé-kevésbé boldog vagyok - többé, mert Mikasának, Levinek és Arminnak már van olyan változata, amit előrendeltem és nagyon-nagyon tetszik, és kevésbé, mert Erennek még nincs. Hm, visszaolvasva a posztjaimat tényleg sokat elégedetlenkedtem a figurák kinézete miatt, de elhihetitek, ettől függetlenül imádom őket.
Eren szerintem a GSC-től a legcsinibb (ha lehet rá ilyet mondani :D), bár nekem annyira nem jön be az arca (előző posztban már kifejtettem). A tervekkel ellentétben nem harci kiáltással jött ki a festetlen prototípus, de így sem rossz. Általában egyébként (meg amúgy is eléggé :D) szeretem a bishiket, Erennél viszont nem jön be, hogy a gyártók bishivé torzították. Nem mondom, hogy jobbat tudnék (mert tényleg nem), de tökre menő lett volna egy olyan ordító Eren, mint a rajzon.  
Eren 1/8 - Kotobukiya
A Kotobukiya megcsinálta Erent nyitott szájjal - ami egyébként nem is rossz -, épp csak 12 évesnek néz ki :/ A haja furán tüsis és rövid, ám a póz a lehető legjobb lett. A talapzatra nem lehet panasz, szerintem nagyon ötletes, ráadásul marha igényesen csinálták meg. Délután sokáig nézegettem, és basszus, ha hasonlítana a felderítő egységhez csatlakozott Erenhez, tuti megvenném. Így viszont mintha egy egész más karakter lenne, de legalábbis fiatalabb önmaga :( 
Aztán itt van a felemelkedő Sentinel kétféle Erenje. Az egyik egy helyben áll, és (az én értelmezésem szerint) vagy nagyon dühös, vagy éppen a kezébe akar harapni (cserélhető karja van). A Sentinel minden AoT figurának (a Brave-Act-on belül legalábbis) nagyon egyszerű, téglamintás (?) alapot adott, amik valószínűleg passzolnak majd egymásba. Exklúzivan megjelentetik Eren takarító verzióját is, ami azt jelenti, hogy az előbbi figura nem pengét, hanem vödröt és rongyot tart a kezében. Rengeteg gyártó kiadja Levit és Erent ilyen formában, takarító nendoroidok és figmák lepték el az online boltokat, PEDIG az animében csak egy részben takarítottak (a mangát EGYELŐRE nem volt alkalmam olvasni). Oké, Levi tisztaságmániás, és sok hölgy megőrül a fejkendőjétől, szóval jó. Érthető.
Megmutatom a szívemhez legközelebb álló, ám több okból is elérhetetlen Erent:
Eren garage kits - Namoji
Nála szebbet még nem láttam, és most nyugodtan leköphettek, hogy lehurrogtam a GSC lányos verzióját, nem baj. Ez az Eren egyszerűen fantasztikus. Részletgazdag, kifejező a testtartása és az arca is. Sajnos csak a WonFesten lehetett kapni limitált példányszámban. Nem értek a garage kits-hez (egy fikarcnyit sem!!), de ezt tuti megvettem volna, ha lehetőségem van rá =( Sokan siratják.


A képeket a MyFigureCollection.net-ről vettem kölcsön.  

7 megjegyzés:

  1. Az Eren figurákkal kapcsolatban én is így érzek. Egyik sem sikerült olyan kivételesen jól. Igazából nem hasonlít saját magára, bár csak az animéhez tudok viszonyítani. Vagy túl feminim (GSC kiadás), vagy túl kisfiús (Kotobukiya). A Sentineles meg kicsit olyan, mint egy G.I. Joe katona. A garázs kites verzió tényleg nagyon érzelemdús, kifejező, de nekem valamiért itt sem hasonlít.

    Ha választanom kéne, a GSC-s és a Sentineles verzió jöhetne szóba. A Kotobukiyás részletgazdag, jó a póz, talapzat, de nekem a kisfiús arca miatt mindenképp kiesne. A GSC lenne, mégha nőies is kicsit (arca, testalkata), mert ettől eltekintve szép figura..

    VálaszTörlés
  2. Hahaha G.I. Joe? Ez eddig eszembe se jutott, de igazad van, kicsit tényleg olyan :D A "garázs kites" ( :D ) verzióval meg elfogult vagyok, tudom. Bőven nőiesnek mondható, de nem bánom.
    Köszi a kommentet ^..^

    VálaszTörlés
  3. Pár napja volt szerencsém látni egy tömeg gyártott verzióról készült fotósorozatot a Kotobukiyás Erenről és azt kell mondjam, hogy teljesen meggyőzött. A kész figurán már nem néz ki annyira fiatalnak és a minősége is nagyon jó lett. Végül megrendeltem a Kotobukiyásat, mert a GSC kiadás szerintem túl drága lesz nekem, ezen kívül a normál verziónak valószínűleg csak egy sima körlap talapzatot csinálnak.

    VálaszTörlés
  4. Fú, no de hol láttad? Én is nagyon szívesen megnézném, mert egyik Erenbe se lettem szerelmes ˇ_ˇ Bár a szeptemberi megjelenéssel szerintem már lemaradtam...

    VálaszTörlés
  5. Azóta sajnos letörölték, még MFC-n linkelték be a figura adatlapjához. Itt a link, de semmit nem hoz be: http://katokokokanzaki.blogspot.hu/2014/08/eren-jaeger-18-artfxj-shingeki-no.html

    VálaszTörlés
  6. Jaj de kár :( Fura, hogy nem közöltek képeket a végleges verzióról. Vagy mindenki tudta, hogy még változtatnak rajta, csak én nem? :D

    VálaszTörlés
  7. Hivatalosan csak szeptember 3-án jelenik meg, addig ne nagyon számíts képekre.

    VálaszTörlés