2011. május 7., szombat

Figura bemutató 2. - Tales of Vesperia - Yuri Lowell 1/8

Oké, hát nem szerda van, de legalább még ugyanaz a hét. Rengeteg képet csináltam Yuriról kint, bent, naplementében és árnyékban, elég nehezen jött össze a dolog. A neten található promóképek messze  felülmúlják a valóságot. Na jó, talán stúdióban nekem is sikerült volna elkapnom a ruhája és a haja valódi színét, de így is lettek érdekes shotok.
Yuri Lowell az egyik legfrissebb szerzeményem, idén vettem március közepén. A vásár hirtelen felindulásból történt, így nem is érdekelt az ára. Sikerült viszonylag drágán beszereznem -..-" 
No de ár ide vagy oda, egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem: ő a leghibátlanabb és az egyik legmutatósabb fiú figurám. Le a kalappal Alter
Azt hiszem éppen ezért nem lehet róla túl sokat írni, sajnos nem igazán tudom kritizálni.
A doboza annyira nem ütős, mint Yuri, de azért jó nézegetni :D Ki tudja miféle perverzió ez, de én nagyon szeretem nézegetni a figurák csomagolásait (valószínűleg sokan vannak így ezzel, épp ezért fontos a szép doboz. Az okosabbak már rájöhettek :D A következőkben majd mutatok olyan dobozt, amitől egyből hanyatt estem *..*)
Az előzőekben már említettem, hogy összehasonlítva Elwynnel, egy kicsit alacsonyabb, de ahogy ma méregettem őket, ez nem is olyan feltűnő. Az zavaró, amikor egymás mellett állnak és Elwyn lába Yuri övéig ér. Mondjuk, ha sokat bámulom Elwynt, cseppet túlzottnak tűnik a hosszú lába, de így is csinos. Ő az ideál :D Lényeg a lényeg, ahány gyártó, annyi 1/8-as méretezés. Yuri egyébként kerek egy centivel alacsonyabb, 20,5 centit mértem. Valamikor a közeljövőben lefényképezem őket egymás mellett is.

Habár nem egy mozdulatot formáz, engem pont kielégít az, hogy a haját fújja a szél. Még egyszer megjegyezném, hogy a színek nem úgy jönnek át a képen, amilyenek a valóságban. Sok a lila, sok a barna, mégsem unalmas. Szerintem Yuriban a ruhája fogott meg a legjobban, nagyon gondosan van árnyékolva és minden gyűrődés teljesen életszerű.
Az arcától annyira nem vagyok lenyűgözve, de egye fene, ha szembe jönne az utcán, biztos megbámulnám :D (Ha nem számítana furcsának egy ilyen aránytalanul felosztott arccal rendelkező ember...) Szóval tetszik, de ennél lehetett volna jobb is. Aranyosan mosolyog, a szeme pedig egész érdekes (legalább nem hagy árnyékot belül a fejében -..-) és még a fehér rész is árnyékolva van. Ezt más figuránál még nem láttam. Az orra viszont csak egy bütyök. Meg kell hagyni, elég helyes bütyök ^^ A hajáért pedig teljesen odavagyok. Imádom, amikor a fiú figuráknak is ilyen lányos frizurát csinálnak (most tekintsünk el attól, hogy a legtöbb figura animék és játékok alapján készül, így igazából mangakák és grafikusok művei).
Amit a legjobban megnézek, 
azok a részletek. Ezt szeretem a legjobban a figurázásban. Minden egyes porcikájukat átnyálazom és összehasonlítgatom őket. Yurin ilyen téren nincs kivetnivaló. Egyszerűen tökéletes a festés és az árnyékolás. Amikor a kezét néztem, arra a következtetésre jutottam, hogy Yuri valaha valódi ember volt és valaki lekicsinyítette és megdermesztette :Đ. A körme neki is ki van festve de a kézfeje sokkal jobban van színezve, mint Elwynnek. Sajnos a képeken nem nagyon látszik :/
A többi apróságon sem csúsztak el a festők, sehol egy felesleges pötty vagy elmosódás.
Nagyon tetszik az arany festés, pedig általában nem szeretem. Ebben a fényben ráadásul még jobban bejött. Az egésznek az lehet a lényege, hogy minél kevesebbet használnak belőle, annál hatásosabb. Élesebb szeműek azt is észrevehetik, hogy ennek az aranyszín festésnek is vannak árnyalatai.
Imádnivaló
A kard mestermunka, mind a markolat, mind a hüvely. Egyébként ha nagyon akarok, itt bele tudok kötni a figurába. Egyrészt a kardot nem lehet betenni a hüvely-
be, másrészt a hüvely már egy apró érintésre is leesik Yuri oldaláról... Túl kicsi a neki készült lyuk (ejej micsoda szavak egymás mellett :D) A dolog nem hoz ki a sodromból, a polcon tök nyugisan eláll.
A csizmájánál (is) előjön a cipőfétisem. Szexinek mondjuk nem mondanám, de meglehetősen mutatós. Viszont Elwynével szemben, ezt nem merném felvenni utcára (és cosplayen kívül senkinek sem ajánlom :D)
A talapzata nagyon aprólékosan van megfestve, és nem is olyan unalmas, így a mindenféle általam hiányolt kiegészítő ellenére sem szúrja a szemem. Egész jól néz ki és Yuri nagyon stabilan áll rajta (de talapzat nélkül is tud ám).

Na és akkor - ha már így hiányoltam a kiegészítőket - lefényképeztem nektek ChibiYurit is. Neki egészen más az arckifejezése és VÉGRE megtalálható a szeretett pír is :D (de milyen huncut chibi-pír). Ha megfigyelitek, ugyanolyan részletességgel festették a ruháját és habár nem olyan a cipője, mint a nagynak, így is nagyon aranyos. Belegondolni is szörnyű, micsoda munka lehet egy ilyen pici lábat megfesteni :/ ChibiYuri egyébként 5,5 centi.

  
Pontozás:
arc, haj: 7/10
ruha: 8/10
póz: 7/10
talapzat: 6/10
részletek: 7/10
festés: 10/10
összbenyomás: 9/10 (átlag: 7,5)



Az információkat, idézeteket és képeket felhasználhatjátok, de kérlek előtte szóljatok nekem :) 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép ez a figura! :D Én egy Ravent szeretnék már nagyon régóta...;_;

    VálaszTörlés
  2. Yuri most nekem is a kedvenceim közé tartozik, kitúrta a többieket. Tényleg nem lehet belekötni.
    Raven meg nem tipikus bishi, de tuti én is lecsapnék rá. Ilyen minőségben tuti :D

    VálaszTörlés