2011. augusztus 22., hétfő

Shounen rulez

Azt hiszem az érdeklődésem figuraügyben rendesen lekorlátozódott hímnemű figurákra. Ezen nem is kell semmit megmagyarázni, hiszen minden egyes (oké, majdnem minden) fiú figura felülmúlja elődjét. Mindegy milyen gyártóról beszélünk, most már nekik is nyilvánvaló, hogy igenis van igény fiúkákra is.
Akira balra és Shiki jobbra
Elsőként akkor Togainu no Chi: Régebben vettem egy Shiki figurát, de érdekes módon nem voltam vele kibékülve. Túl fényes volt :Đ A vele egyszerre megjelenő Akira pedig furcsán grimaszolt, szóval átugrottam rajtuk... A következő kiadások még úgysem nyerték el a tetszésem az egyenruhák miatt. Abszolút ellenszenvesek voltak: Akira, Shiki
Szerencsére ismét megpróbálkoznak velük, ezúttal 1/8-as verzióban sokkal szebb kiadásban. A pózról nem nyilatkozom, most még egyértelműbb, hogy egy BL játék szereplőiről van szó. Nyehehe.... Ugyan a festést még kivárom (és remélem kevésbé lesz csillogó Shiki ruhája), de elég ígéretesnek tűnnek. Bőven van még időm agyalni a megvásárlásukon, a Kotobukiya prezentálásában 2012-ben jelennek meg.

Legnagyobb örömömre/sajnálatomra a Movic piacra dobott egy új, váratlan Hakuouki Shinsengumi Kitan figurát, Toudou Heisukét. Azért örülök, mert a másik 3 kiadott Hakuouki figurát szerintem bőven veri, de Toshizouval szerzett tapasztalataim beárnyékolják a boldogságom... A gond az, hogy még idén meg fog jelenni, s habár végleges formája még egyáltalán nem került fel a netre, már elő lehet rendelni. Természetesen olyan különleges, hogy azonnal kell érte fizetni, ami jelen helyzetemben lehetetlen. Heisuke 8500 ¥, azaz 21 000 Ft. Brutális, ahhoz képest, hogy a minőség nincs garantálva. Szóval elgondolkodtató. Ami viszont benne is nagyon megfogott, az a hosszú haja és a jól elkapott mozdulat. Oké, egy kicsit zavaros, hogy hogyan fog megállni, de Toshizouhoz hasonlóan nagyszerű pózt találtak ki neki. 
Végezetül - csak hogy méginkább szenvedjek - az Alter bemutatta (többek között) legújabb 2012-es megjelenésű fiúját: Tales of the Abyss - Luke fon Fabre. Még ő sem nyerte el végső formáját, de ha az Alter a tőle megszokott minőséget hozza, nem lesz panasz. No de az ő hátterét egyáltalán nem ismerem, lehet, hogy utána kéne olvasnom :D Habár beleillik a kis fantasy-fiú figura gyűjteményembe, hiába hosszú a haja és klassz a testtartása is, a listámon sokan megelőzik... Okane ga nai :-[ 
Hamár szóba jött az Alter (pontosabban Altair, ha fiúkról van szó), meg kell említenem Orihara Izayát a Durarara!!-ból. Habár az én fantáziámat nem mozgatta meg, azért elég jól néz ki. Biztos vagyok benne, hogyha 2-3 évvel ezelőtt jelent volna meg, már rég a polcomon állna. Őszintén szólva Akirára emlékeztet, arra pedig tökre ügyelek, hogy a figuráim között még csak hasonló se legyen. Ez az én egyik sajátos hülyeségem :Đ Izaya 1/8-as méretarányban 2012-ben fog megjelenni.
Akárhogy is nézzük, egyre többen szenvedünk a bőség zavarában  =^^="

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése