2011. augusztus 17., szerda

Figura bemutató 3. - Hakuouki Shinsengumi Kitan - Hijikata Toshizou 1/10

 Iya da yo~~~~~~~~~~ avagy egy gigantikus koppanás

Most, hogy előbb visszaértem külföldről, egy csomó szabadidő zúdult a nyakamba, szóval elkezdtem fényképezgetni a többieket is.

Amikor visszaértem, az ágyamon várakozott Hijikata Toshizou, szóval elég nagy volt az öröm. Egészen addig a pillanatig, amíg ki nem szedtem a dobozából... Te jó ég, hát emiatt nem szabad elvárásokkal figurát vásárolni. A legrosszabb félelmeim igazolódtak be: a festés baromi ronda. És még szépen fejeztem ki magam. Nagyon drága szépség volt ahhoz, hogy ilyen minőséget kapjak kézhez. A Movic marhára nem tett ki magáért, de lehet, hogy velem van a baj. Mindent az Alter és a Kotobukiya figuráihoz hasonlítok. 
Találkoztam hirdetésekkel, többen is meg akarnak tőle válni, mert közelről csak képen szép. Jó kis pofáraesés, de igyekszem pozitívan nézni a dolgokat. Nincs is más választásom. Elgondolkoztam, hogy vajon a társai is ilyen csúnyán el vannak rontva, vagy velük könnyebb dolguk volt a gyártónak? Fogjuk erre, rajtuk nincs ennyi részlet.
Érdekes, hogy amikor először megláttam festett mivoltát, utáltam a lila, cikk-cakkos mintázatú ruhát, ez erősen visszavett a vásárlási kedvemből. Élőben viszont kifejezetten tetszik, ki gondolta volna? A legfontosabb viszont a póz. A legszebb, legdinamikusabb figura Momohime óta :Đ Még most is el-el bambulok, amikor a polcra téved a tekintetem Nagyon szeretem, ahogy a haja és a fejpánt szíja a feje után mozdul, tökéletes hirtelen mozdulat. Egy pillanatfigura ♥ 
Az arcával sincs különösebb gond. Nem, nem vagyok túl lelkes, mert a szája is el van szúrva, így messze nem olyan helyes és szigorú, mint a képeken. Inkább olyan, mintha beharapná az ajkát. Higgyétek el, nem néz ki jól. No de ha minden hibáját kiemelem, akkor itt ülhetnék holnap reggelig. A képeken úgyis nagyszerűen észrevehetők... 
Jöjjenek a részletek. Jó lett volna, ha... Lehet, hogy még én is szebben megfestem. Talán utánuk jobb figurákat gyárt majd a Movic.
A ruhája nagyon klassz, szinte hallom a csatok zörrenését a mozdulat közben. Van ezüst és arany festék is, de még együtt sem zavaróak. A lila a méregzölddel pedig új divatot teremtett :Đ
A talapzaton kicsit meglepődtem. Kb egy centi magas és elég nagy ahhoz képest, hogy egy 1/10-es figuráról van szó. Rendben, a lábak messze vannak egymástól és meg kell tartani a figurát, de furcsa az összhatás. Azt hiszem a figuráim között neki van a legnagyobb talapzata. Hál' istennek, elég stabilan megáll és minden passzol.

Pontozás: 
arc, haj: 8/10
ruha: 8/10
póz: 10/10
talapzat: 5/10
részletek: 7/10
festés: 3/10
összbenyomás: 8/10  (átlagban pedig 7/10)Az információkat, idézeteket és képeket felhasználhatjátok, de kérlek előtte szóljatok nekem :)


2 megjegyzés:

  1. Ez a talapzat nagyon nagy o_O A póz nekem is tetszik, lendületes, de a figura színei valahogy nem jönnek be, de lehet élőben más lenne róla a véleményem

    A natsume figura bemutatódat nagyon várom már *_*

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, jópár dolgot szebben is megoldhattak volna... Összességében viszont elég csinos fiú lett belőle, nem válnék meg tőle ^^ Igyekszem a következő leírással, de Natsume már így is sok blogon fent van :D Aztán majd jönnek a többiek is :)

    VálaszTörlés