2015. február 1., vasárnap

Növekszik a társaság, fogy a hely

No, egy nap különbséggel megérkezett Natsume és Aoba, magukkal hozva a karácsonyi hangulatot (a havazásról nem is beszélve {:-O )
Most viszont mindkét esetben kihagytam a dobozbontós képeket, ugyanis azok már a könyökömön jönnek ki. Szóval csak néhány összehasonlító fotót készítettem, mert amúgy is ezt csinálom már napok óta.
Azt hinné az ember, hogy a méretezés csak gyártónként változik, pedig ez nem igaz.  Az Alter a legjobb példa erre: Yuri, a Free!-s fiúk és Natsume mind 1/8-asok, mégis orbitális különbség van közük. Főleg Natsume tűnik ki a tömegből, ugyanis olyan aprócska, mint egy átlagos 1/10-es figu. Ennek ellenére (illetve kit érdekel a méret) csodás figura!

Benten és Aoba mindketten 1/7-es méretaránnyal a MaxFactorytól akkorák, mint a Kotobukiya 1/8-as Levije. Korábban említettem már, hogy hatalmas, de míg nem került fel a polcra, addig nem is hittem, hogy TÉNYLEG ekkora. Ők hárman a legnagyobb figuráim :O
 
Haruka és Natsume Alteres figurák, szintén egy méretarányban készültek, mindkettő 1/8-as. A különbséget nem is kell ecsetelnem, de ez már amúgy is köztudott volt. Az apró Natsume viszont pontosan beleillik a Kotobukiyás 1/10-es csapatomba, szóval nem tudom. 


Ezek voltak a haszontalan tények Libelullától :Đ




4 megjegyzés:

  1. Jézusom, akkor nem csak én vettem észre, hogy az Alter figurák ugyanazon méretarányon belül is mennyire elütnek egymástól.
    Nálam a Free!-s és a Durarara!-s srácok között tűnt fel a különbség. Shizuonak alapjáraton magasabbnak kéne lennie, mint Makoto, mégis kb akkora lett, mint Haruka. :D

    VálaszTörlés
  2. Haha hát igen, de ebbe csak a fanatikusok tudnak belekötni (na jó, meg az őskötekedők is, min én) :D Biztos azért van így, mert minden figut más-más művész alkot meg.
    Na de boldogok lehetünk addig, míg egy szérián belül nincsenek ilyen problémák. Csak hát na.. néha idegesítő l:P

    VálaszTörlés
  3. Igen, valószínüleg az lehet a válasz a figurák magasságbeli különbségeire. Pedig annyira örülnék neki, ha kirakhatnám az Altereseket egymás mellé, de külön polcra kell animék szerint, hogy ne nézzenek ki hülyén, főleg, hogy tudom, ki mekkora eredetileg :D

    VálaszTörlés
  4. Mondom, hogy ez csak a mániákusokat zavarja :D Jaj már alig várom, hogy felszereljük a (4 hónapja megvásárolt) fali polcaimat ^^ Én is rendezgetni akarom őket, mert most egymás hegyén-hátán vannak a mangás polcomon.
    És akkor majd nálam is előjön ez a probléma :D

    VálaszTörlés